Tanya Rosvold
Havre-pizza

  • 22.11.2015, 15:50

God søndag :-)

 

En liten ting før jeg deler oppskriften på pizzaen, jeg tok per i knebøy i går, noe som var ekstremt etterlengtet. Kunne sikkert løftet mer med tanke på hvor lett det kjentes ut i går, men det får bli neste gang. Jeg klarte endelig 90kg, har stått fast på 80-84kg utrolig lenge, men i går gikk det! Gleder meg til neste uke, da skal jeg prøve tyngre!

Så var det oppskriften da, jeg skrev faktisk ned alt på mobilen mens vi (mest Karoline) lagde dem, for ja, vi lagde to. 

Oppskriften er tatt på slump, men dere skal få alle ingrediensene hvertfall. 

Bunn:

Havregryn
Rugmel
Bakepulver
3 ss hvetemel
Vann
Bittelitt olje

Fyll:

Rømme (skal smøres på bunnen)
Strimlet svinekjøtt med ketchup (kan bruke annen type kjøtt også)
Mais
Løk (om ønskelig)
Ost, massemasse ost
Strandaskinke på toppen

Når dere har blandet alle ingrediensene til bunnen skal den smøres utover et brett med bakepapir, så inn i ovnen for forhåndssteking. Når den er ferdig tar dere den ut og tar på fyllet, deretter inn i ovnen til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Utrolig lett å lage, og det tar ikke noe lang tid heller. Skulle gjerne ha vært mer presis med hvor mye dere skal ha av hver ingrediens, men Karoline er en mester på å lage ting på slump, haha. Men dere finner fort ut hvor mye dere trenger av hver ting. Vi hadde ikke igjen så mye ketchup, så vi brukte hakkede tomater, noe vi fort fant ut at ikke var det smarteste valget. For bunnene ble jo fort litt blaute, haha. Noe dere ser på det nederste bildet til høyre. Men pizzaen smakte kjempegodt til tross for det. 

Nå skal jeg fortsette med det jeg har gjort stort sett i hele dag, slappe av i sengen med serie på skjermen. Søndager er gull verdt ♥ Kos dere masse videre!


Vaniljeprotein'pannekaker

  • 15.08.2015, 09:30

Heisann! Tenkte å dele en ny oppskrift på havrepannekaker med dere. Har delt en tidligere, men synes denne ble mye bedre. Lett å lage er den også!Det du trenger for to store og tykke pannekaker;

5ss havremel
2 egg
2 ts sukrin/sukrin gold/sukrinmelis

Vann
1 scoop vaniljeprotein

Mer komplisert er det ikke.
Framgangsmåte: start med å ha oppi havremelet, deretter de to eggene og bland godt. Deretter blander du inn sukrinet og litt vann, rør. Vent til vannet har trukket seg litt inn før du har oppi mer. Havremelet suger til seg veldig mye vann, så jeg bruker å ha oppi endel vann, så venter jeg i ca.20-30 min før jeg heller opp i litt mer. Deretter blander jeg inn proteinpulveret, så litt mer vann. Stekes på lav til middels lav varme i teflonpanne.
Så kan du toppe med hva du vil, men jeg synes de er kjempegode uten noen topping og spiser de helt "plane".
Håper dere likte oppskriften og prøver den ut. Isåfall kommenter gjerne under om hva dere synes :-)


Hjemmelaget "kanelsnurr"

  • 13.07.2015, 20:22

God mandagskveld! Ble ingen oppdatering på lørdag og søndag, grunnen er så enkel som at jeg og Karoline har sett "noen" episoder med frustrerte fruer i helga, haha. Så bloggen tenkte jeg faktisk ikke på før nå. Men jeg har vært litt kreativ, så i går kveld lagde jeg meg "kanelsnurrer". Det er ikke noen fancy oppskrift, ikke mange ingredienser, men den er sunn, proteinrik og veldig god. Jeg synes hvertfall den er veldig god.

Det du trenger;

4-6 eggehviter
Walden farms pannekake sirup og/eller walden farms sjokolade sirup
Sukrin
KanelStivpisk eggehvitene sammen med litt sukrin og kanel (trenger ikke kanel altså), deretter smører du det utover ett bakepapirkledd stekebrett, så inn i ovnen i 10-15min på 175 grader.
Jeg bruker å la den stå i 15min, men det er greit å passe på så den ikke blir brent. Det skal ikke så mye til. 
Når du tar den ut av ovnen kan den gjerne stå i 5min for å avkjøle seg.
Deretter topper du med hva du ønsker. Jeg liker å bruke litt pannekake sirup og sjokolade sirup fra walden farms + litt sukrin. Kan se for meg at det er godt med sukrin gold også. Så ruller du den og skjærer den i passende biter. Kan nytes med den beste samvittghet!Håper dere likte oppskriften, og hvis dere prøver den ut må dere gjerne skrive i kommentarfeltet hva dere synes og hvordan resultatet ble. 

Nå skal jeg og Karoline se på litt Frustrerte Fruer før vi lager både is og kanelsnurrer. Vi skrives mer i morgen!


Sunn og proteinrik vaniljeis

  • 09.07.2015, 16:59

Hei dere, tenkte å dele en oppskrift på en sunn og proteinrik vaniljeis som jeg fant på bloggen til Jannicke Hustad. Jeg endret oppskriften litt, så HER finner dere orginaloppskriften.Det du trenger;

2 eggehviter
30 gram valgfritt proteinpulver
2 ss sukrinmelis


Pisk sammen ingrediensene, det skal egentlig bli til en luftig fluff, men min ble til en slags tykk og luftig røre. Sett den i fryseren til den har stivnet (kan ta alt mellom 20min - 2 timer, kommer an på proteinpulveret, og om du fikk en fluff eller en tykk røre).

Min sto i fryseren i ca 2 timer, og herlighet så godt det var! Toppet den med walden farsk sjokolade sirup, nam!
Ikke så fint blogge'bildet, men her har jeg rørt inn sirupen i isen. Smaker så utrolig godt, så det smaker bedre enn det ser ut til. Jeg lover!:-)

Si ifra om dere tester ut oppskriften, og isåfall skriv gjerne hvordan den ble og hva dere synes :-)

 


En vanlig matdag

  • 04.07.2015, 11:00

Heisann! Tenkte å gi dere ett lite innblikk i hvordan en vanlig matdag kan se ut for meg, nå følger jeg et kostholdsprogram fra Le Invest AS og jeg stortives virkelig med maten. Har en god del valgmuligheter når det kommer til maten, noe jeg synes er veldig greit.

Frokost: havregryn/havremel, egg og eggehviter. Bruker å lage pannekake av dette, oppskrift på den finner dere HERMåltid 2,3,4 og 5: Kylling/biff/torsk/tunfisk/sei/annet reint kjøtt, ris eller søtpotet, grønnsaker.Måltid 6: Spiser laks annenhver dag til kveldsmat, da har jeg grønnsaker som tilbehør. De andre dagene blir det likens som over her.Så har jeg en stor og god proteinshake etter trening, med smak av vanilje (himmelsk god).

Jeg spiser hver 2. til hver 3. time, noe som gjør at jeg ikke trenger å gå rundt å være sulten, og jeg får i meg godt med næring gjennom hele dagen. Dette passer meg helt perfekt. Får jo også frimåltid av og til, hvordan en dag med frimåltider kan se ut ser du HER

Da har dere fått ett lite innblikk av hva jeg spiser om dagene, så nå er jeg nysgjerrig på hva DU spiser og hvordan en vanlig matdag ser ut til DEG :-)


Fin lørdag og frimåltid(er)

  • 27.06.2015, 21:49

Hei! Har dere hatt en fin lørdag? Det har hvertfall jeg. Her har det utrolig nok vært fint vær, sol og opp til 20 grader. Det er ikke hver dag det skjer i Trøndelag for å si det sånn. Så til tross for treningsfri i dag har jeg fått vært endel ute med min lille, hypre og gale hund.

Så hadde jeg også noen frimåltider i dag hvor jeg byttet ut noen av mine vanlige måltid med sushi, proteinbarer og ben&jerrys is med kanelsnurr-smak, og herlighet så god den isen var! Helt klart en ny favoritt.Det ble faktisk 22 biter med sushi, tenkte jeg bare bestilte 18 biter, men klager virkelig ikke på det. Smakte kjempegodt som alltid, sushi er virkelig undervurdert. For dere som lurer, ja, jeg spiste hele boksen med is. Skal man først spise ben&jerrys kjøper man en stor boks, og spiser hele (matvrak). Så nå sitter jeg mett og fornøyd i sofaen med ett kaldt glass pepsi-max og skal bare slappe av med en film eller to, en fin og rolig lørdag. 

Ha en fin lørdag videre, så skrives vi mer i morgen.


Lettvint frokost

  • 23.06.2015, 20:51

Hallo!

Tenkte å vise dere en veldig lettvint frokost før jeg får i meg dagens siste måltid og kommer meg tidlig i seng (det trengs for å si det mildt). 

Et lite tips er å gjøre klar røren kvelden før, da havremelet trenger litt tid til å suge til seg all vesken. Nå skjønner dere kanskje hva frokosten er?
Det er altså havrepannekaker/havrelapper/havrepannekake. Jeg har prøvd meg litt fram her, og har kommet fram til at en stor og tykk pannekake passer meg best. Føler det ikke tar like lang tid som å lage flere små da de skal stekes på lav varme. 

Det du trenger er følgende;

1 helt egg
5 eggehviter
40 gram havremel
Vann


Min første perfekte store pannekake

Start med havremelet, så rører du rundt for hvert andre egg/eggehvite du har oppi, slik at havremelet får startet å trekke til seg litt av vesken. Deretter har du oppi bittelitt vann og lar røra stå og svelle. Derfor er det veldig lurt å gjøre dette kvelden i forkant, da slipper du å vente på at havremelet skal trekke til seg veske. Men da kan det hende du må ha oppi litt mer vann på morgenen.

Siden jeg følger en kostholds-plan er oppskriften verken fancy, eller komplisert. Men jeg ser for meg at det kan være veldig godt å blande inn proteinpulver med vaniljesmak eller jordbær/blåbær, og for dere som vil ha mer røre er det jo bare å ha i mer mel :-)

I går morrest var faktisk den første gangen jeg klarte (/hadde nok tålmodighet til) å lage en hel stor pannekake. Altså at den ikke revna når jeg skulle snu den, haha. Ble litt småstolt der og da, så ble en del bilder til bloggens store glede sikkert. Jeg toppet min med sukrin, men skal gå til innkjøp av litt Walden Farms produkter snart tenker jeg, så får jeg litt variasjon på toppingen. Synes denne passer veldig bra til frokost. Karbohydrater, fett og proteiner, og den holder deg mett.

Håper dere likte tipset, vi skrives mer i morgen.

 


Biff(strimler) med mer

  • 20.06.2015, 21:07

God lørdagskveld! Skrev jo på torsdag at det ikke kommer til å bli noen fancy oppskrifter med det første, og grunnen til det er for det første; jeg følger en kostholds plan, og for det andre; jeg er veldig enkel i matveien. Man kan jo selvfølgelig være veldig kreativ og mikse sammen en del selv om man går på/følger en kostholds plan, men akkurat nå synes jeg det enkle ofte er det beste.

Men siden det er lørdag i dag tenkte jeg å lage noe ekstra godt til middag, nemlig biff. Jeg skjærte biffen min i strimler (tar kortere tid, litt utålmodig) og krydret den med pepper, litt salt og grillkrydder. Er det noe dere kommer til å merke veldig fort her på bloggen så er det at jeg bruker pepper og grillkrydder på det aller meste av mat (unntaket er grønnsaker osv). Som tilbehør hadde jeg brokkoliblanding og mikro-bakt søtpotet i skiver. Du leste riktig, mikrobakt. Som er en veldig smart måte å bake søtpoteten på om du har dårlig tid, eller er litt utålmodig på kjøkkenet som meg. 
Det du gjør med søtpoteten; skjær ønsket mengde i skiver, legg skivene på en tallerken som tåler mikro, så inn i mikroen på full guffe i 5-6 minutter. Dette funker også på en hel søtpotet. Da stikker du hull i søtpoteten med en gaffel (over hele poteten), og inn i mikroen. Men her kan det hende at den må stå lengre enn 5-6 minutter, avhengig av størrelsen. Jeg krydret søtpoteten med havsalt, kjempegodt.

Dette var faktisk så godt at jeg skal lage meg dette til kvelds også! Men nå skal jeg se en serie, og ta meg et glass med iskald pepsi-max. Rolig lørdag med andre ord, noe jeg kjenner at jeg trenger. 

Håper dere får en fin lørdagskveld videre, så skrives vi mer i morgen!

 

 


Tanya Rosvold
Velkommen til en av mange treningsblogger. Bloggen handler først og fremst og trening og kosthold, men også om hverdagen min. For sponsing, reklame og øvrige henvendelser kan du kontakte meg på: tanyarosvold@hotmail.no

Arkiv
hits