Tanya Rosvold




Havre-pizza

  • 22.11.2015, 15:50

God sndag :-)

En liten ting fr jeg deler oppskriften p pizzaen, jeg tok per i kneby i gr, noe som var ekstremt etterlengtet. Kunne sikkert lftet mer med tanke p hvor lett det kjentes ut i gr, men det fr bli neste gang. Jeg klarte endelig 90kg, har sttt fast p 80-84kg utrolig lenge, men i gr gikk det! Gleder meg til neste uke, da skal jeg prve tyngre!

S var det oppskriften da, jeg skrev faktisk ned alt p mobilen mens vi (mest Karoline) lagde dem, for ja, vi lagde to.

Oppskriften er tatt p slump, men dere skal f alle ingrediensene hvertfall.

Bunn:

Havregryn
Rugmel
Bakepulver
3 ss hvetemel
Vann
Bittelitt olje

Fyll:

Rmme (skal smres p bunnen)
Strimlet svinekjtt med ketchup (kan bruke annen type kjtt ogs)
Mais
Lk (om nskelig)
Ost, massemasse ost
Strandaskinke p toppen

Nr dere har blandet alle ingrediensene til bunnen skal den smres utover et brett med bakepapir, s inn i ovnen for forhndssteking. Nr den er ferdig tar dere den ut og tar p fyllet, deretter inn i ovnen til osten har smeltet og blitt litt gyllen. Utrolig lett lage, og det tar ikke noe lang tid heller. Skulle gjerne ha vrt mer presis med hvor mye dere skal ha av hver ingrediens, men Karoline er en mester p lage ting p slump, haha. Men dere finner fort ut hvor mye dere trenger av hver ting.



Vi hadde ikke igjen s mye ketchup, s vi brukte hakkede tomater, noe vi fort fant ut at ikke var det smarteste valget. For bunnene ble jo fort litt blaute, haha. Noe dere ser p det nederste bildet til hyre. Men pizzaen smakte kjempegodt til tross for det.

N skal jeg fortsette med det jeg har gjort stort sett i hele dag, slappe av i sengen med serie p skjermen. Sndager er gull verdt♥ Kos dere masse videre!






Vaniljeprotein'pannekaker

  • 15.08.2015, 09:30

Heisann! Tenkte dele en ny oppskrift p havrepannekaker med dere. Har delt en tidligere, men synes denne ble mye bedre. Lett lage er den ogs!



Det du trenger for to store og tykke pannekaker;

5ss havremel
2 egg
2 ts sukrin/sukrin gold/sukrinmelis

Vann
1 scoop vaniljeprotein

Mer komplisert er det ikke.
Framgangsmte: start med ha oppi havremelet, deretter de to eggene og bland godt. Deretter blander du inn sukrinet og litt vann, rr. Vent til vannet har trukket seg litt inn fr du har oppi mer. Havremelet suger til seg veldig mye vann, s jeg bruker ha oppi endel vann, s venter jeg i ca.20-30 min fr jeg heller opp i litt mer. Deretter blander jeg inn proteinpulveret, s litt mer vann. Stekes p lav til middels lav varme i teflonpanne.
S kan du toppe med hva du vil, men jeg synes de er kjempegode uten noen topping og spiser de helt "plane".




Hper dere likte oppskriften og prver den ut. Isfall kommenter gjerne under om hva dere synes :-)






Hjemmelaget "kanelsnurr"

  • 13.07.2015, 20:22

God mandagskveld! Ble ingen oppdatering p lrdag og sndag, grunnen er s enkel som at jeg og Karoline har sett "noen" episoder med frustrerte fruer i helga, haha. S bloggen tenkte jeg faktisk ikke p fr n. Men jeg har vrt litt kreativ, s i gr kveld lagde jeg meg "kanelsnurrer". Det er ikke noen fancy oppskrift, ikke mange ingredienser, men den er sunn, proteinrik og veldig god. Jeg synes hvertfall den er veldig god.

Det du trenger;

4-6 eggehviter
Walden farms pannekake sirup og/eller walden farms sjokolade sirup
Sukrin
Kanel



Stivpisk eggehvitene sammen med litt sukrin og kanel (trenger ikke kanel alts), deretter smrer du det utover ett bakepapirkledd stekebrett, s inn i ovnen i 10-15min p 175 grader.
Jeg bruker la den st i 15min, men det er greit passe p s den ikke blir brent. Det skal ikke s mye til.
Nr du tar den ut av ovnen kan den gjerne st i 5min for avkjle seg.
Deretter topper du med hva du nsker. Jeg liker bruke litt pannekake sirup og sjokolade sirup fra walden farms + litt sukrin. Kan se for meg at det er godt med sukrin gold ogs. S ruller du den og skjrer den i passende biter. Kan nytes med den beste samvittghet!











Hper dere likte oppskriften, og hvis dere prver den ut m dere gjerne skrive i kommentarfeltet hva dere synes og hvordan resultatet ble.

N skal jeg og Karoline se p litt Frustrerte Fruer fr vi lager bde is og kanelsnurrer. Vi skrives mer i morgen!






Sunn og proteinrik vaniljeis

  • 09.07.2015, 16:59

Hei dere, tenkte dele en oppskrift p en sunn og proteinrik vaniljeis som jeg fant p bloggen til Jannicke Hustad. Jeg endret oppskriften litt, s HER finner dere orginaloppskriften.



Det du trenger;

2 eggehviter
30 gram valgfritt proteinpulver
2 ss sukrinmelis


Pisk sammen ingrediensene, det skal egentlig bli til en luftig fluff, men min ble til en slags tykk og luftig rre. Sett den i fryseren til den har stivnet (kan ta alt mellom 20min - 2 timer, kommer an p proteinpulveret, og om du fikk en fluff eller en tykk rre).

Min sto i fryseren i ca 2 timer, og herlighet s godt det var! Toppet den med walden farsk sjokolade sirup, nam!




Ikke s fint blogge'bildet, men her har jeg rrt inn sirupen i isen. Smaker s utrolig godt, s det smaker bedre enn det ser ut til. Jeg lover!:-)

Si ifra om dere tester ut oppskriften, og isfall skriv gjerne hvordan den ble og hva dere synes :-)






En vanlig matdag

  • 04.07.2015, 11:00

Heisann! Tenkte gi dere ett lite innblikk i hvordan en vanlig matdag kan se ut for meg, n flger jeg et kostholdsprogram fra Le Invest AS og jeg stortives virkelig med maten. Har en god del valgmuligheter nr det kommer til maten, noe jeg synes er veldig greit.

Frokost: havregryn/havremel, egg og eggehviter. Bruker lage pannekake av dette, oppskrift p den finner dere HER



Mltid 2,3,4 og 5: Kylling/biff/torsk/tunfisk/sei/annet reint kjtt, ris eller stpotet, grnnsaker.







Mltid 6: Spiser laks annenhver dag til kveldsmat, da har jeg grnnsaker som tilbehr. De andre dagene blir det likens som over her.



S har jeg en stor og god proteinshake etter trening, med smak av vanilje (himmelsk god).

Jeg spiser hver 2. til hver 3. time, noe som gjr at jeg ikke trenger g rundt vre sulten, og jeg fr i meg godt med nring gjennom hele dagen. Dette passer meg helt perfekt. Fr jo ogs frimltid av og til, hvordan en dag med frimltider kan se ut ser du HER

Da har dere ftt ett lite innblikk av hva jeg spiser om dagene, s n er jeg nysgjerrig p hva DU spiser og hvordan en vanlig matdag ser ut til DEG :-)






Fin lrdag og frimltid(er)

  • 27.06.2015, 21:49

Hei! Har dere hatt en fin lrdag? Det har hvertfall jeg. Her har det utrolig nok vrt fint vr, sol og opp til 20 grader. Det er ikke hver dag det skjer i Trndelag for si det snn. S til tross for treningsfri i dag har jeg ftt vrt endel ute med min lille, hypre og gale hund.

S hadde jeg ogs noen frimltider i dag hvor jeg byttet ut noen av mine vanlige mltid med sushi, proteinbarer og ben&jerrys is med kanelsnurr-smak, og herlighet s god den isen var! Helt klart en ny favoritt.







Det ble faktisk 22 biter med sushi, tenkte jeg bare bestilte 18 biter, men klager virkelig ikke p det. Smakte kjempegodt som alltid, sushi er virkelig undervurdert. For dere som lurer, ja, jeg spiste hele boksen med is. Skal man frst spise ben&jerrys kjper man en stor boks, og spiser hele (matvrak). S n sitter jeg mett og fornyd i sofaen med ett kaldt glass pepsi-max og skal bare slappe av med en film eller to, en fin og rolig lrdag.

Ha en fin lrdag videre, s skrives vi mer i morgen.






Lettvint frokost

  • 23.06.2015, 20:51

Hallo!

Tenkte vise dere en veldig lettvint frokost fr jeg fr i meg dagens siste mltid og kommer meg tidlig i seng (det trengs for si det mildt).

Et lite tips er gjre klar rren kvelden fr, da havremelet trenger litt tid til suge til seg all vesken. N skjnner dere kanskje hva frokosten er?
Det er alts havrepannekaker/havrelapper/havrepannekake. Jeg har prvd meg litt fram her, og har kommet fram til at en stor og tykk pannekake passer meg best. Fler det ikke tar like lang tid som lage flere sm da de skal stekes p lav varme.

Det du trenger er flgende;

1 helt egg
5 eggehviter
40 gram havremel
Vann


Min frste perfekte store pannekake

Start med havremelet, s rrer du rundt for hvert andre egg/eggehvite du har oppi, slik at havremelet fr startet trekke til seg litt av vesken. Deretter har du oppi bittelitt vann og lar rra st og svelle. Derfor er det veldig lurt gjre dette kvelden i forkant, da slipper du vente p at havremelet skal trekke til seg veske. Men da kan det hende du m ha oppi litt mer vann p morgenen.

Siden jeg flger en kostholds-plan er oppskriften verken fancy, eller komplisert. Men jeg ser for meg at det kan vre veldig godt blande inn proteinpulver med vaniljesmak eller jordbr/blbr, og for dere som vil ha mer rre er det jo bare ha i mer mel :-)

I gr morrest var faktisk den frste gangen jeg klarte (/hadde nok tlmodighet til) lage en hel stor pannekake. Alts at den ikke revna nr jeg skulle snu den, haha. Ble litt smstolt der og da, s ble en del bilder til bloggens store glede sikkert. Jeg toppet min med sukrin, men skal g til innkjp av litt Walden Farms produkter snart tenker jeg, s fr jeg litt variasjon p toppingen.







Synes denne passer veldig bra til frokost. Karbohydrater, fett og proteiner, og den holder deg mett.

Hper dere likte tipset, vi skrives mer i morgen.






Biff(strimler) med mer

  • 20.06.2015, 21:07

God lrdagskveld! Skrev jo p torsdag at det ikke kommer til bli noen fancy oppskrifter med det frste, og grunnen til det er for det frste; jeg flger en kostholds plan, og for det andre; jeg er veldig enkel i matveien. Man kan jo selvflgelig vre veldig kreativ og mikse sammen en del selv om man gr p/flger en kostholds plan, men akkurat n synes jeg det enkle ofte er det beste.

Men siden det er lrdag i dag tenkte jeg lage noe ekstra godt til middag, nemlig biff. Jeg skjrte biffen min i strimler (tar kortere tid, litt utlmodig) og krydret den med pepper, litt salt og grillkrydder. Er det noe dere kommer til merke veldig fort her p bloggen s er det at jeg bruker pepper og grillkrydder p det aller meste av mat (unntaket er grnnsaker osv). Som tilbehr hadde jeg brokkoliblanding og mikro-bakt stpotet i skiver. Du leste riktig, mikrobakt. Som er en veldig smart mte bake stpoteten p om du har drlig tid, eller er litt utlmodig p kjkkenet som meg.
Det du gjr med stpoteten; skjr nsket mengde i skiver, legg skivene p en tallerken som tler mikro, s inn i mikroen p full guffe i 5-6 minutter. Dette funker ogs p en hel stpotet. Da stikker du hull i stpoteten med en gaffel (over hele poteten), og inn i mikroen. Men her kan det hende at den m st lengre enn 5-6 minutter, avhengig av strrelsen. Jeg krydret stpoteten med havsalt, kjempegodt.





Dette var faktisk s godt at jeg skal lage meg dette til kvelds ogs! Men n skal jeg se en serie, og ta meg et glass med iskald pepsi-max. Rolig lrdag med andre ord, noe jeg kjenner at jeg trenger.

Hper dere fr en fin lrdagskveld videre, s skrives vi mer i morgen!










Tanya Rosvold
Velkommen til en av mange treningsblogger. Bloggen handler frst og fremst og trening og kosthold, men ogs om hverdagen min. For sponsing, reklame og vrige henvendelser kan du kontakte meg p: tanyarosvold@hotmail.no





Arkiv




hits